De wandelaar

Wandel playlist

Ik vroeg m’n vrienden op FB en Insta om een bijdrage voor m’n ultieme Houd-er-de-moed-maar-in-playlist, voor momenten dat ik straks doorheen zit.

Dit was m’n oproep: “Over bijna anderhalve maand begint mijn langverwachte voettocht in Japan. Ik heb niet de illusie dat ik alle twaalfhonderd kilometer breed glimlachend, huppelend zal afleggen; een groot deel wel, maar de kilometers waarop het zwaar is, voelen altijd langer dan die huppelafstanden.
Dus… Daarom werk ik aan een Spotify-playlist met ‘Houd er de moed maar in-nummers’. Maar m’n eigen lijstje is in de loop der jaren wat sleets geraakt. En daarom vraag ik jouw hulp: Welk muziekstuk draai jij als je uit de put probeert te komen en de moed erin probeert te houden? Wat is dat nummer waarvan je weet: daarmee haal ik de finish. Het komt op m’n Houd-er-de-moed-maar-in-playlist, want wat voor jou werkt, doet het voor mij mogelijk ook! (Ik laat het weten!). Oh, en weest niet bevreesd, je nummer kan nooit meer ‘corny’ zijn dan de mijne én ik kan best veel hebben! Alvast veel dank! Ik laat het weten of jouw nummer me geholpen heeft.”

Van evergreen tot onbekende juweeltjes. Van verontrustend harde metal tot meezing-Brabants. Van nummers waarbij acuut je fight/flight-mechanisme wordt geactiveerd, tot songs die je in een meditatief ritme brengen… De Houd-er-de-moed-maar-in-playlist die met input van m’n FB- en Insta-vrienden aan het ontstaan is, is divers, verrassend en absoluut bemoedigend.

Vanochtend er even mee warmgedraaid met zeven kilo op m’n rug op het trapapparaat in de Basic Fit, m’n eerste ‘stijgtraining met bepakking’. Kreeg er enorm goeie energie van, óók omdat ik bij ieder nummer flarden van herinneringen krijg met de persoon die het indiende.

En dan kom ik toch bij m’n wens voor 2023 aan jou: Maak mooie herinneringen met de mensen die je lief zijn. Geniet van elkaar. Zie de kleine en grote lichtpuntjes die over je pad dansen, zelfs als het donker is. Vang die lichtpuntjes in een snoer van herinneringen en laat het je verlichten, verwarmen en bijstaan op de momenten dat het nodig is.

Hier de playlist die me op m’n twee maanden wandelen in Japan er doorheen gaat slepen. Met dank aan ieder die al een bijdrage leverde! Nog geen suggestie gedaan? Ze zijn nog steeds zeer welkom, dus laat maar weten, langs welke weg dan ook.

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter