Pieterjan van den Akker

 

Pieterjan van den Akker

Pieterjan van den Akker is frequent hardloper. Daar krijgt hij het vuur van. Maar omdat dat zo moeilijk praat, maken we er een wandeling van. Een herfstavondwandeling door Amersfoort. Pieterjan en ik kennen elkaar al meer dan twintig jaar. Hij is de partner van mijn bff. Gek genoeg kan ik me niet herinneren hem ooit alleen te hebben gesproken. Als ik op bezoek ben, kom ik doorgaans niet voor hem. Toch kennen we elkaar goed, althans, zo voelt het.
Pieterjan is de eerste niet-Facebook-vriend met wie ik een sessie ‘Wat kan ik leren van…’ heb. We duiken tijdens de wandeling al snel de diepte in. Ons gesprek gaat over familie, vrienden, werk en je hart volgen. Belangrijke thema’s in het leven van iedereen.
Dit steek ik op tijdens onze wandeling:

 


– De situaties in het leven waarin jij het meest hebt geleerd, zijn doorgaans niet de momenten van geluk. Geluk ervaar je pas als je, met dat wat je leerde in tijden van tegenslag, kunt inzetten om anderen te helpen.
– Loslaten hoeft geen sprong in het diepe te zijn. Het kan ook een voorzichtige verkenning zijn, voetje voor voetje, van de weg die voor je ligt.
– Als je je oordeel kunt en probeert uit te stellen, vind je misschien zomaar enkele prachtige juwelen op je pad, die je mét een snel oordeel voor lelijke stenen had laten liggen.

Lieve Pieterjan, laat de sprankel je navigatie zijn waarmee je je weg vindt!

 

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter