BARBARA BERGWERFF

Barbara Bergwerff

De draad weer oppakkend van m’n project ‘Ontmoet stuk voor stuk al je FB-vrienden, doe iets samen waar hij/zij het vuur van krijgt en ontdek welke wijze lessen je daaruit leert’ spreek ik af met Barbara Bergwerff.

Barbara krijgt het voor elkaar iedere dag een glimlach op m’n gezicht te toveren, met posts van haar fleurige schoenen, een blije groet of een selfie van haar vrolijke gezicht. Als ik slechts één woord had om haar te omschrijven, was het ‘positiviteit’.

Nadat ze min of meer in haar eentje 5 kinderen had grootgebracht en een leven lang in de verpleging had gewerkt, besloot ze te doen waar haar hart haar hele leven naar uitging: schoonheidsspecialiste worden. Ze volgde de opleiding en doet sinds 2010 waar zij het vuur van krijgt: mensen verwennen met natuurlijke producten.

En dus nodigt Barbara me, op mijn FB-oproep, uit in haar beautysalon Barbabeauty in Delft voor een uitgebreide gezichtsbehandeling met kruidenstempels, gemaakt van diervriendelijke zijde uit India (waarbij de rups een vlinder mag worden in plaats van in het kokende water te sterven) en gevuld met een ‘kruidenmix’ van jasmijn, mirre, kamille en stevia.

Heel goed kennen we elkaar niet eens. Vanaf onze eerste ontmoeting zo’n vijftien jaar geleden, hebben we elkaar misschien drie, vier keer gezien. Maar ondanks de afstand in leven en lijf herkennen we binnen een kwartier levensprocessen over en weer. Ik voel een vertrouwdheid die je voelt bij een vriendin en besef: dit is dus wat je wilt voelen bij de schoonheidsspecialiste aan wie je je huidje (je schil) toevertrouwt.

Wat ik leer

– Ontvangen is moeilijk, vaak moeilijker dan geven. Maar wie in volle dankbaarheid ontvangt, helpt de energie van geven en nemen te laten stromen. Die golfbeweging is nodig om in balans te blijven. Geef en neem, geef en neem…

– Dat ‘gaan doen waar jij het vuur van krijgt’, is misschien niet nu meteen mogelijk. Er kunnen zoveel bezwaren zijn. Soms moet je het vuurtje een tijdje brandende houden voordat je je passie kunt leven. Maar laat het niet doven! Geef het niet op! Voor alle is een tijd!

– Wie positief in het leven staat, heeft een goede buffer voor slechtere tijden. Wie een glimlach en een lief woord heeft voor een ander, krijgt het terug wanneer het nodig is.

– Durf te erkennen dat een overtuiging voor je is uitgewerkt en wees niet bang dat je je ego verliest bij het loslaten ervan.

Lieve Barbara, dankjewel voor je gift en je gave. Ik kom terug voor de edelstenenmassage!

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter