Atti Bahadori

Atti Bahadori

Het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de nieuwbouwwijk Weidevenne in Purmerend tijdens de schemering van een natte, koude herfstavond… Er zijn inspirerender plekken om te wandelen. Maar decor heb je niet nodig als je met Atti Bahadori wandelt. Met haar aan je zijde verandert een kanaal in een meanderend bergbeekje en een gure herfstavond in een tropische verrassing. Atti weet warmte en avontuur in m’n leven te brengen, al sinds de eerste keer toen ze tegenover me zat en zei: ‘Met jou wil ik een boek schrijven.’ Het lag niet aan haar dat het er na jaren ploeteren niet van kwam…

Of het door haar Perzische bloed komt, of door alles wat ze heeft meegemaakt (Google maar eens op ‘Onder dezelfde sterrenhemel’), maar zelden heb ik zo’n sterke vrouw ontmoet die weet wat ze wil. In de jeugdzorg weet ze met haar vuur te verbinden wat gebroken was. Privé weet ze haar tomeloze ambitie om het leven zin te geven over te brengen op haar dochter en de mensen om haar heen. En ik ben blij dat haar boek er over een paar maanden tóch komen gaat, al is het zonder mij. Al vele wijsheden wierp Atti op m’n pad en al wandelend langs dat lange kanaal strooit ze wederom met inzichten die mij – hopelijk anderen – verder brengen:

– Als je het moeilijk vindt lief voor jezelf te zijn, bezie jezelf dan als een dierbare vriendin. Kijk wat zij nodig heeft om gelukkig te zijn en geef het haar!
– Kijk niet om in spijt en boosheid: alles wat ooit gebeurde heeft je gemaakt tot degene die je nu bent.
– Ga op zoek naar het vlammetje in jezelf, ontdek waar het helderder van gaat branden en voed het met die brandstof!
– Besef dat bloedband de sterkste band is. Wat er ook gebeurt, die band kun je niet tenietdoen. Hij hoeft nooit te worden hersteld, want hij is er altijd. Het enige wat je hoeft te doen is erkennen dat die band er is.

Lieve Atti, wat was het weer fijn om even te sparren. Dank voor je wijsheid, je warmte en je enorme geestdrift!

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter