Christien Iliano

Christien Iliano

Christien Iliano is een denker en een voeler. Een dromer en een doener. Ze omarmd het intellectuele net zo makkelijk als het filosofisch/spirituele. Ze is een bijzonder mens, Christien Iliano, die, anders dan haar achternaam doet vermoeden niet een weids wapperende Italiaanse is, maar een Belgse met twinkelingen in haar ogen.

Op de laatste tropische dag in de herfst treffen we elkaar in het kader van mijn project ‘Ontmoetingen met mijn Facebook-vrienden’. Al jaren zijn we studenten -inmiddels niet meer klasgenootjes- op dezelfde levensschool. De reden om FB-vrienden te zijn en elkaar te blijven volgen. In het kader van ‘ontmoet al je FB-vrienden, doe iets samen waarvan ze het vuur krijgen en kijk welke lessen dat oplevert, is Christiens voorstel: wandelen in de bossen en parken van Den Haag om zo een maaltijd uit de natuur bij elkaar te scharrelen. ‘Neem je een wortel mee voor het paard?! Bally is namelijk jarig!’ Ik mag ‘m zelf voeren en voel ontzag bij zo’n groot mooi dier!

En dit zijn de lessen die blijven hangen.
– Een boom is als een ijsberg: net zo groot onder de grond als boven. Zouden wij dan niet veel meer zijn dan dat wat je van ons ziet?
– In de natuur heerst ergens tussen de uitbundigheid van de zomer en de overweldiging van de herfst, een moment van ingetogen bezinning. Het is hetzelfde de moment als wanneer je thuiskomt van een lange vakantie en de dagelijkse beslommeringen je nog niet in hun greep hebben. Stippel in dat moment in alle rust je plannen uit!
– Woorden zijn ontoereikend om de verbinding tussen twee zielen te beschrijven. Durf te zwijgen en te luisteren naar wat die stilte je te zeggen heeft.
– Je kunt alleen een connectie voelen met iets wat je herkent. Zonder trilling kan het signaal niet van de een naar de ander worden gezonden.

We eten salade met kruiden en beukennootjes uit het veld. De rozenbottels zullen een volgende keer tot drankje worden verwerkt. Ik laaf me aan de Haagse natuur die op ons bord ligt en die met zoveel liefde door Christien is bereid.
Lieve Christien, mooie lessen en heerlijke momenten. Dank voor je gastvrije hart!

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter