Pien Ankerman

Vandaag m’n eerste sessie ‘Wat kan ik leren van mijn Facebook-vrienden leren’ met Pien Ankerman. Zij krijgt het vuur van een fietstocht in en rond Amersfoort. Want daar ligt een deel van haar verleden. Dat komt goed uit, want in Amersfoort daar ligt míjn toekomst!

En dus fietsen we deze dag door de bossen en de duinen rond Amersfoort, ploeteren we door rul zand en verdwalen we om nieuwe werelden te ontdekken.

Als het niet te druk is en de fietspaden begaanbaar genoeg, dan biedt fietsen de ideale mogelijkheid voor een goed gesprek. De omgeving verandert met de seconde en je zit toch lekker samen in een coconnetje. En voor je het weet gaat het gesprek over het leven en z’n lessen.

 

En dit zijn de belangrijkste lessen van die tocht:

  • Genieten hoeft geen geld te kosten.
  • Je kunt wel denken dat aan de andere kant van de heuvel de weg begaanbaarder is, maar soms is het gewoon beter een ander voertuig te nemen in plaats van een andere route. (Of gewoon denken dat jouw voertuig het allerbeste is.
  •  ‘Wij vrouwen’, die het moeilijk vinden om onszelf te verkopen, zouden elkaar moeten verkopen!
  • Humor, zelfspot en een goeie stem zijn de perfecte skills om je tot een tof en aangenaam mens te ontwikkelen.
  • Je hoeft niet rijk te worden in geld. Echte rijkdom is als je een boterham kunt verdienen met dat wat je het liefst doet.
  • De volgende keer dat ik een van mijn FB-vrienden ontmoet voor dit project, moet ik foto’s maken!
Wie is Pien Ankerman

Pien is de grappigste, leukste en meest adremme presentator die je kunt inhuren voor alle activiteiten waar je wel een beetje meer jeu kunt gebruiken. Van mensen verleiden een duet met haar te zingen (het lukte haar zelfs met de MP) tot en met een bingo aangenaam op te leuken, van goedgebekte anchorwoman tot onvervalste standup comedian… Pien heeft het allemaal in zich. Check: www.pienankerman.nl

 

Pien & ik

Ikzelf ken Pien van de Libelle Zomerweek, waar ze al jarenlang het programma op het grote podium aan elkaar praat en zingt. En van achter de schermen daar, waar ze na een dag swingen en zingen in een handomdraai de piepers jast, en ook nog oog heeft voor de mensch! Ik bewonder Pien omdat ze over een enorme dosis humor en zelfspot beschikt, taboes bespreekbaar durft te maken en op een verfrissend naïeve manier naar de wereld kan kijken.

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter