Deborah Ligtenberg

Deborah Ligtenberg

‘Waar ik het vuur van krijg, is een concert van Prince’, zegt bff Deborah Ligtenberg.

Ongeveer een dag nadat ze dat heeft gezegd, besluit his royal badness bekend te maken dat ie naar Nederland komt. Een niet te negeren teken!

En dus voltrekt deze sessie van ‘Wat kan ik leren van mijn FB-vrienden’ zich in het Ziggo Dome, omgeven door duizenden andere mensen, ieder met een eigen verhaal. Deze sessie staat niet in het teken van een boom opzetten. Dat doen we al zo vaak als we samen in onze moestuin werken of een hapje eten. Een concert is geen activiteit om wijsheden uit te wisselen. Maar wel eentje om heel veel van te leren, zo blijkt.

  • Vuur kruipt waar het niet gaan kan. Voel het stromen en laat je erdoor verwarmen. Laat het je energie geven en laat je erdoor leiden als je even niet meer weet waar je naartoe moet. Je vuur, dat waarvan jij het vuur krijgt, is als een baken op je pad. Het laat je uitkomen waar je moet zijn.
  • Dansen is de beste manier om met beide benen op de grond te staan, terwijl je tegelijkertijd met je hoofd in de wolken bent.
  • Als Prince op z’n 55ste tweeëneenhalf uur loepzuiver kan zingen, de sterren van de hemel speelt en ook nog eens funky & sexy kan doen, dan mag je echt nooit meer zeggen dat je ergens te oud voor bent!

Bijna 5 jaar geleden waren Deborah en ik ook bij een concert van Prince. Het was vlak voordat er spreekwoordelijk een enorme berg moest worden beklommen. Nu stonden we bovenop de top van die berg. We keken terug naar wat er allemaal achter ons lag, we keken vooruit naar wat er voor ons lag. En wauw, wat een machtig uitzicht!

Er komen vast nieuwe bergen om te beklimmen. Net zoals er nieuwe dalen zullen komen waar we door beken en bagger moeten waden. Ik hoop dat we daar in het donkere dal en halverwege de klim in gedachten houden hoe mooi het uitzicht daarboven zal zijn!

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter