Danielle van Wessem

Danielle van Wessem

M’n 2e sessie ‘Wat ik kan leren van mijn fb-vrienden’ was afgelopen week met Danielle van Wessem. Niet geheel willekeurig, want wie begrijpt je nu beter na een uitputtende week Libelle Zomerweek dan de voormalig projectleider van dit evenement?! En dus zetten we ons op een terras aan de Zuidas, waar nude-kleurige pumps en lichtblauwe stropdassen het straatbeeld sieren, en genieten we van een zonovergoten lunch. Krijgen we daar het vuur van? Ja, wel vandaag!

Danielle zei vorig jaar haar baan op, en als iemand weet welke processen zich daarna voltrekken, weet zij het. Bovendien blijkt ze over een verbluffende mensenkennis te beschikken en heeft ze briljante en praktische tips voor een leven na een baan bij Libelle, zoals ik binnenkort zal ondergaan.

De belangrijkste:

  • Je wordt niet werkloos, je wordt vrij! Dus als iemand vraagt wat je doet, zeg je nooit meer dat je werkloos bent. Maar dat je vrij bent!
  • Sta jezelf toe te genieten van het niets móeten en begin vooral niet meteen aan een volgend ‘project’.
  • Life-lines zijn er om je aan vast te klampen als je dreigt te verdinken, zolang dat niet het geval is, laat je er dan niet door afremmen, maar go with the flow en verbaas je erover waar die je brengt.
  • Stel een datum vast waarop alle lastige onderwerpen aan de orde komen en heb het er daarvóór niet meer over.

Nog veel meer geleerd. Bijvoorbeeld dat bij windkracht 4 een salade eten best een uitdaging is. En dat acupunctuur ‘aan de hand’ is. Maar bovenal met open vizier en ontvangend durven praten áltijd wat moois oplevert. Dank Danielle!

Zinzoeking-logo geoptimaliseerd

Leuk artikel? Deel het!

YOU MAY ALSO LIKE

Laat een reactie achter